ВИВЧАЄМО ВИДАТНИХ ЛЮДЕЙ РІДНОГО КРАЮ

7 жовтня 2021 року в Білобожницькій ЗОШ І-ІІІ ст. відбулася презентація документального фільму «Лицар обов’язку і чину – Михайло Галущинський», присвяченого видатній постаті, педагогу, культурно-освітньому та громадському діячеві, першому команданту Українських Січових Стрільців, вихідцю із села Звиняч, що на Чортківщині.

Стрічка була знята Тернопільським обласним комунальним підприємством «Кінодністер» під керівництвом генерального директора фірми Степана Градового.

Продюсери: Степан Градовий, Наталія Музичук

Режисер-постановник: Михайло Урбанський

Режисер-монтажу: Володимир Демкович

Сценарій: Леся Заморська

Фільм для учнів старших класів та педагогічного колективу був презентований директором комунальної установи «Центр розвитку» Білобожницької сільської ради Василем Градовим, який більше десяти років вивчає і пропагує історичну постать Михайла Галущинського. Він детально розповів присутнім про шановану на Західній Україні священичу родину Галущинських та продемонстрував презентацію із їх фотографій.

Опісля перегляду кожен мав змогу ознайомитися із виставкою, де були представлені зображення, буклети, витяги з преси та література з власного архіву Василя Градового.

Дякуємо за цікаву зустріч!

/Files/images/2021_2022/зображення_viber_2021-10-19_15-16-14-499.jpg

/Files/images/2021_2022/зображення_viber_2021-10-19_15-18-22-936.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 44

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.