Святкуємо День української писемності та мови

Вітаємо всіх із Днем української писемності та мови!

З давніх-давен відомо, що мова, писемність, освіта – це ті цеглинки, на яких формується національна ідентичність, суспільство, державні інституції.

Ось як проходив цей день у нашому закладі. Ставши надзвичайно насиченим і цікавим, бо до його організації та проведення було залучено всіх учасників освітнього процесу: педагогів, учнів всіх класів та виховників. Від 9 до 10 год ранку всі старанно писали диктант, який склав письменник Іван Малкович, а диктувала Римма Зюбіна. Разом з учнями писали і вчителі. Тому всеукраїнський радіодиктант національної єдності об’єднав не тільки вчителів та учнів, а і всіх українців світу та країни взагалі.

Опісля, ще був один акцент поставлений виховниками для кращого усвідомлення важливості сьогоднішнього дня у вигляді квесту «Ребусна перерва». І як підсумок - онлайн флешмоб, який ще монтується зараз нашими трудівничками - Галиною та Іриною Петрівними з учнями 8 класу... Чекаємо з нетерпінням їхнього підсумку щодо уславлення Дня писемності та мови в нашому закладі освіти. Дякую усім за проведення та участь у поступі до нашої української єдності та ідентичності...

Більше світлин можна переглянути на вкладинці Документи та галереї у папці Фото / День української писемності та мови_2020


Історія не дає зникнути урокам, які бере для себе кожне наступне покоління. Як людина без пам’яті є цілком безпорадною, так і народ без історичної пам’яті є приреченим на повторення історичних помилок. Тому людина, яка знає історію, мову, культуру своєї країни, не буде ані обмеженою, ані безпорадною... За даними соціологів, більш ніж половина жителів нашої країни вважають УКРАЇНСЬКУ рідною мовою. У свою чергу, більшість російськомовних громадян України державну мову розуміють без проблем. Ба більше, як стверджують автори статті американського видання «Foreign Policy», з початком відкритої військової агресії Росії, українці почали більше розмовляти саме українською.

«Я боюсь розмовляти російською мовою, тому що Путін може прийти мене захищати», «Я не хочу розмовляти мовою ворога, я хочу розмовляти мовою моєї країни», – наводять журналісти висловлювання українців, які ще донедавна використовували у вжитку російську мову.
Тому пропонуємо вашій увазі роботу учасників освітнього процесу Білобожницькоі школи.
Бережімо, вивчаймо, популяризуймо, гордімся, говорімо, щоб не канути у безвість, бо «націі вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову,»- застерігає нас, українців, наша легендарна поетеса сучасності Ліна Костенко.

Відео "День української писемності та мови"

Кiлькiсть переглядiв: 103

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.